Fremgangen i byggeprosessen av Aktivitetssenteret!

Arbeidet på aktivitetssenteret er i full gang igjen, og vi gleder oss stort over detJ!

Litt på detaljnivå, så holder vi i disse dager på å ‘plastre’og kle murveggene i 1. etasjen med sement. Grunnetasjen er foreløpig på stylter (bærestolpene) og uten vegger. Når veggene på 1. Etasjen og 2. etasjen er ferdige, så er planen å sette opp murveggene på grunnetasjen. Som bildene viser foregår arbeidet veldig manuelt, og det er egentlig helt fantastisk å tenke på alt arbeidet som er lagt ned i hver linje med murstein; fra lasting og lossing av murstein på lastebil, så bæres de til byggedelen de skal mures på, murstein, sand, vann, jern og sement løftes opp i høyder, og murstein settes på i rekker og rad. Og kles så med sement. Jern og beslag var på plass for en tid tilbake, og nå i disse dager og uker:) er det altså muring, plastring og vanning som er på gang.
 
Ja, jeg er ikke akkurat noen ekspert på hva som skjer i slike prosesser, men man får en liten oversikt av å beskue litt i slike bygge-prosesser som foregår når bygg av ulike størrelser settes opp i nabolag og andre steder i nærheten
J.(refererer til tiden da vi bodde i India). Det er på mange måter veldig underholdende å se på. Ja, ikke for at man nyter at andre jobber og sliter, langt derifra (!), men litt i det filosoferende hjørnet så syns jeg personlig det er helt fantastisk å se og oppleve (slik jeg har fått gleden av å gjøre i India) at det faktisk går ann å gjøre så utrolig mye med så lite verktøy og maskiner. Det fasinerer meg! For meg er India ’mulighetens land’!
Det fins liksom ikke problemer, men utfordringer, som det liksom ’alltid’ finnes en type løsning på. Kreative løsninger
J!

I forhold til bygge-prosessen av aktivitetssenteret, så har det vært en skikkelig prosess og mange hinder underveis i tiden som har gått siden oppstarten av bygge-prosessen av aktivitets-senteret. Det siste året har det vært Covid-19-situasjonen som har vært og fortsatt er den store utfordringen.  Vi skulle ønske bygget stod ferdig for lenge-lenge siden, men vi kan ikke annet enn å fortsette å stå på. ‘T T T’ er en litt morsom og velkjent forkortelse som beskriver mye av hverdagen i India, altså ‘Ting Tar Tid’. Jeg har laget en forlengelse av denne forkortelsen som beskriver litt av situasjonen vi står i bygge-prosessen;
’ T D T D T’ = ’tar den tiden det trenger’, samtidig som at vi forsøker å få så mye fortgang som mulig i de ulike stadiene i hele bygge-prosessen.

Vi drømmer og ser det liksom foran oss: ’En vakker dag’... står vi der, sammen med skolebarna, og kanskje sammen med flere av dere?... foran det ferdige bygget; Store smil blir enda større, og en rørende gråt kjennes i hjertet...samtidig kjennes en dyp-dyp takknemmelighet til Gud, som omslutter oss med enda mer glede og fred og Tro, Håp & Kjærlighet.


En dag
J!




Comments

Popular posts from this blog

Litt om oss!

På besøk i slummen for å treffe Sangeeta og familien hennes.

India - disse dager.