Ikke lenge igjen til...

JUL!
Her feirer man ikke jul slik som hjemme I Norge. De som er kristne feirer jo, men det blir litt paa en annen maate. Her, som I Norge, saa lager man jo til julesnacks, kaker og soetsaker og man gaar paa familie og vennebesoek, julemoeter I byens diverse menigheter. Men I og med at de kristne er en minoritet saa er det ikke mange her som feirer Jesus og jul! (hjemme I Norge feirer jo nesten absolutt alle jul enten man er Kristen eller ikke. Jul er jul pga Jesu foedsel, og det er jo det(!) vi feirer. Vi feirer Ham. Hyller Ham. Litt rart aa tenke paa at saa mange feirer jul, naar de ikke liksom feirer Jesus. Hm…Jul hjemme er for mange blitt en tradisjon, og har nesten liksom mistet meningen av det aa feire Jesus.
Vi I Din Bandhu Nagpur skal ogsaa I aar arrangere julemoeter I alle omraadene hvor vi har husmenigheter ; dvs. I slummene, I utaforliggende landsbygder, I bygder utenfor byen, og her I byen. Det er en tid for fest og feiring, og det er herlig aa se hvordan de som bor I slummene feks. Lager til en fest hvor Jesus blir feiret! De folkene som bor I de forskjellige omraadene arrangerer selv julefestene der hvor de bor; da har man sang, skuespill/drama, dans, og selvfoelgelig deler man fra Guds Ord og ber og priser Herren sammen. De er saa flinke til aa lage til. Barna er helt utrolige. De kler seg ut og lager til skuespill, noen danser. Ja, de er saa flinke at man blir helt roert! Damene lager til snacks, og mennene ordner med det elektriske; mikrofoner og hoeytalere … osv… saa det er ett fellesprosjekt hvor alle deltar. De som ikke er kristne kommer og ser paa naar moetet beginner, og da blir de jo matet med Guds Ord selv om de liksom selv ikke tenker paa det paa den maaten. Disse jule’trefestene’ er en fest for de kristne for aa feire Jesus, samtidig som at det er slags evangelisering for naboene som gjerne er hinduer, mulimer, sikher, buddhister osv…. Dette er 5mte aaret at vi har slike julefeiringer arrangert av husgruppene I slumomraadene og landsbyomraadene hvor Din Bandhu har arbeide. I fjor naadde vi ut til omlag 4500, og vi haaper I aar aa kunne naa ut til flere!
Saa naa er det I full gang med forberedelser osv….og vi gleder oss! Jesus skal vi jo feire hver dag. Og hver dag sammen med Jesus er en fest! Men, det er flott aa kunne bruke juletiden til aa markere en skikkelig hyllest til Jesus, og skikkelig glede seg sammen. Hinduene og muslimene de er kjempeflinke til aa feire sine festivaler og hoeytider. Naa I September/Oktober var det nettopp en lysfestival kalt Diwali som hinduene feirer, og da var det lyspynt og dekorasjoner aa se alle veier. Skikkelig fint faktisk! Saa, hvor mye mer burde ikke VI da feire; vi som feirer Kongenes Konge!!! He-he….Feire Ham ved aa lovprise Ham, hylle Ham, og glede oss sammen med Ham!!!

Comments

Popular posts from this blog

Litt om oss!

På besøk i slummen for å treffe Sangeeta og familien hennes.

India - disse dager.